Cada segon que et pases pensant en com et veuen els altres perds temps poden valorar-te per tu mateix! Aprofita’l i estimat!


2 de novembre del 2011

L'autoestima i la dona

El tema d’aquesta publicació ens ha semblat oportú exposar-lo ja que la gran majoria de les persones que visitaran el nostre bloc seran dones. L'autoestima de la dona s'ha vist afectada per una societat masclista, simplement per la raó que ella pot ser més sensible que ell i li afecten les coses d’un altra manera.


Aquesta creença pot o no, estar basada en la realitat però s’hi hauria de posar una solució.

Aquest sentiment que tenen les dones, s'alimenta dels missatges verbals (paraules) i no verbals (to de veu, gestos, falta de carícies, etc.), que rep primer dels seus pares i després d'altres persones properes.

A continuació us presentarem un vídeo patrocinat per Dove que reflexa els problemes que dia a dia afrontem moltes dones o nenes:


 
Despres d'haver vist el vídeo i fer-hos pensar en el problema que ens envolta, ens agradaria comentar-vos per damunt els elements que més influeixen en la seva autoestima: 

Què significa ser dona avui dia?
La societat ens presenta un model en que la dona es feble, dependent, submissa, ha d’estar sempre dedicada a la família, etc.

Encara que aquest model està canviant, la majoria de les dones van créixer amb ell o estan relacionades amb persones que encara ho creuen.

L'autoestima, el matrimoni i la maternitat
Fins fa poc temps es pensava que ser dona era casar-se i tenir fills.
Equivocadament es pensa que si una dona no vol o no pot mantenir una relació de parella, amb fills, és perquè ella "està malament".

La societat responsabilitza a la dona del resultat de totes les seves relacions, perquè ser dona és ser afectuosa, pacient, lliurada, etc.
Fins i tot molta gent responsabilitza, equivocadament, a la dona de les infidelitats de la seva parella, perquè no li dóna al marit, la qual cosa ell necessita.

Si la dona creu en aquests conceptes equivocats, la seva autoestima baixa.

Els rols de la dona
La cultura exigeix que la dona sigui mare, esposa, filla, mestressa de casa, cuinera, amiga...
Que estigui disposada 24 hores al dia, per complir amb les "obligacions" de tots els seus rols.
I a més, que ho faci perfectament i sense enfadar-se.

Si la dona treballa fora de la casa la seva situació es complica, perquè ha de complir amb el treball. Això és impossible.

Però si la dona creu que és la seva responsabilitat tracta de fer-ho. Tracta de ser una "supermujer", per demostrar i demostrar-se, el seu valor i capacitat.
La discriminació sexual en el treball
Amb freqüència les empreses i fins i tot els empleats, consideren que la dona és inferior a l'home per realitzar una gran quantitat de treballs.

Aquesta ha de treballar més, per guanyar menys o igual que els homes, en el mateix lloc.
A més, ha de competir amb les altres dones per no quedar-se enrere i exposar-se a un menor sou o pèrdua del treball.

En aquests casos, la dona que treballa pot sentir-se sola en una situació, on ha de demostrar constantment el seu valor, tant a les persones del seu mateix sexe, com a les del sexe contrari.
Quines solucions haurien de prendre?
Revisa els diferents aspectes, per determinar quins poden estar influint, negativament, en la teva autoestima.

Per tenir una vida millor, necessitem saber com som, saber quins són els nostres desitjos i les habilitats i limitacions que tenim.

Per enfortir la nostra autoestima, necessitem deixar de creure en algunes de les idees i valors equivocats, que vam aprendre durant la infantesa.
Aquestes creences, potser van ser correctes i van tenir una raó de ser en aquells moments.

Però la nostra vida actual és diferent, ens enfrontem a necessitats i responsabilitats diferents i ja no podem seguir creient en tot el que creien els nostres pares i avis.

1 comentari:

  1. La discriminació de la dona és un fet molt real en la vida actual, la podem observar en molts àmbits, des dels maltractaments de gènere, que vulguis o no vénen donats per un caràcter masclista, fins a l’àmbit empresarial, com bé heu dit.
    La dona, constantment s’ha d’enfrontar a reptes molt més forts i durs que els dels homes, perquè a part de demostrar que podem fer la mateixa feina que ells, també hem de demostrar que som millors entre nosaltres. Necessitem constància i forta per superar tots els reptes que se’ns presenten.
    Som nosaltres, les noves generacions, que hem d’imposar i canviar els estereotips establerts de fa molts anys perquè les futures generacions no es trobin amb l’actual discriminació de sexe!

    Lluitem i guanyarem!
    Sigueu curioses i investigueu les maneres de fer-ho ;)

    ResponElimina