Cada segon que et pases pensant en com et veuen els altres perds temps poden valorar-te per tu mateix! Aprofita’l i estimat!


26 d’octubre del 2011

LA PERSONA QUE ES VALORA A SI MATEIXA ÉS LA QUE ES RESPECTA

Prèviament, ja vam parlar de la definició d'autoestima. Diferenciant entre el que consideràvem com a autoestima des de el nostre punt de vista i la definició científica. En aquesta nova entrada, el que pretenem és informar dels tipus que n'hi ha.

Referent al títol, caldria esmentar que la persona la qual considerem que té una forta autoestima, no només és la persona que arriba a un gran nivell de benestar, si no que entre altres, es respecta, es fa veure, i transmet valors positius. Les actituds positives, són les que més s'accepten en la societat.

La autoestima, però, no és una qualitat que adquirim durant el nostre cicle vital, però sí que la podem anar modificant. Ens ve donada, és innata, però pot canviar.



Conforme lo esmentat abans, classificarem l'autoestima en tres tipus:

Autoestima positiva: quan la persona es veu capaç de realitzar qualsevol acció i tenir sentiment de valor, pel qual es tenen unes qualitats, actituds derivades a la confiança, respecte i aprecia a un mateix.

Autoestima relativa: varia entre sentir-se acceptada o no, dubtes que podem trobar en una mateixa persona, que pot arribar a sentir-se sobrevalorada o confusa sobre la seva autoestima.

Autoestima baixa: la persona te un sentiment de incapacitat, inferioritat, inseguretat entre altres, amb la qual cosa no pot viure de una manera feliç. Aquesta autoestima influeix en els estudis o treball. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada