Cada segon que et pases pensant en com et veuen els altres perds temps poden valorar-te per tu mateix! Aprofita’l i estimat!


18 d’octubre del 2011

El Marcianet Lleig

"Fa molt i molt de temps, en una galàxia molt llunyana, hi havia tres ous de marcians que estaven a punt de trencar-se. Una mica més de paciència i, al cap d'uns quants dies, naixerien tres marcianets..." [...]

Si voleu sapiguer com continua l'història, mireu el video que us adjuntem i mentre passeu una bona estona també aprendreu a donar més importancia a la qualitat d'autoestima.


http://www.tv3.cat/3alacarta/#/videos/842449

font: una mà de contes.Tv3, a la Carta.



Com poden relacionar aquest video amb la paraula AUTOESTIMA?


 Primerament, hauriem de fer un petit anàlisi sobre que tracta el video. Bàsicament és la historia típica coneguda com l'aneguet lleig, transcrita amb elements per cuinar. El protagonista d'aquest conte és un ou. El seu problema, no és la seva aparença física, si no que és com el veuen els altres, i com se sent al sentir segons quins comentaris.

Com tot conte infantil, preten transmetre un missatge, que pot estar més o menys ocult, però sempre amb la finalitat d'ensenyar, exemplificar, i demostrar com són les coses, i com s'haurien de tractar.

En aquest cas, al final de la nostra història, veiem com, els altres dos ous de la galaxia, deixen de banda l'aparença, per la funcionalitat qué els hi aporta. Llavors, podem afirmar, que l'ou tenia un grau d'autoestima bén baix. Ell, hauria de saber valorar-se i no tenir en compte els aspectes o opinions negatives rebudes pels altres.

Com tot conte infantil, la història ha d'acabar bé, i amb l'acceptació dels seus companys.



1 comentari:

  1. ¡Qué historia tan linda! Y qué forma de explicarla, tan secilla y poetica =) El pobre "marcianet" ha conseguido solito encontrar su auto estima en su capa voladora, ¿pero qué podemos hacer para ayudar nuestros aprendices a ver sus poderes? ¿Qué tal un post sobre esto?

    ResponElimina